Citate de Vasile Alecsandri

Citate de Vasile Alecsandri

de Vasile AlecsandriIncrederea infloreste in inimile mari. (Vasile Alecsandri)

La moarte ma voi duce ca lebada, cantand. (Vasile Alecsandri)

Omul e o taina, viata lui un vis. (Vasile Alecsandri)

Acel ce-si vinde tara, isi pierde neamul sau! (Vasile Alecsandri)

Tun: naprasnic orator! Pentru-a tarii aparare. (Vasile Alecsandri)

Tineretea este ca un copac mic si fraged, cele mai slabe vanturi sunt furtune pentru el.
(Vasile Alecsandri)

La Ceahlau trebuie sa te uiti cu capul descoperit, altfel iti cade caciula de la sine-si!
(Vasile Alecsandri)

intotdeauna serpii, ca si lingusitorii sau alte animale taratoare mi-au produs o impresie de profund dezgust. (Vasile Alecsandri)

Limba este cartea de noblete a unui neam. (Vasile Alecsandri)

Citind povestile poporale, imi pare ca ma aflu in fata cu o comoara pe care as fi pierdut-o demult si am regasit-o intr-o zi de noroc. (Vasile Alecsandri)

Stricatul este lesne si dresul este greu. (Vasile Alecsandri)

Nu mi se pare nimic mai interesant, mai atragator ca o colectie de foi tiparite, fatuite, aranjate in grup sub forma unui volum si care cuprinde toata viata de inima si de minte a unui om de elita. E ca o condensare a parfumului tot dintr-o floare intr-o pastila sau intr-o picatura... (Vasile Alecsandri)

Ceahlaul ni se arata in toata maretia lui, ca un urias care si-a ridicat capul deasupra muntilor ca sa admire apusul soarelui. (Vasile Alecsandri)

La munte, omul e mai simplu, viata mai linistita, naravurile mai nevinovate. Munteanu-i curat la suflet, liber la gand si verde la trup ca brazii sub care traieste. (Vasile Alecsandri)

O istorie mult interesanta pentru acei ce iubesc a studia fazele prin care trec institutiile nationale, ar fi istoria literara si anecdotica a teatrului nostru. (Vasile Alecsandri)

Romanul isi iubeste pamantul unde s-a nascut, ca un rai, din care tiraniile cele mai crude nu sunt in stare a-l goni. (Vasile Alecsandri)

in 24 de ceasuri am vazut atate lucruri nepotrivite, atate contrasturi originale, ca nu stiu nici acum daca Valahia este o parte a lumii civilizate sau de este o provintie salbatica. (Vasile Alecsandri)

Cartea face pe om, om! (Vasile Alecsandri)

Suvenirele mele din copilarie intrevad ca prin vis privelisti campenesti dominate de un par salbatic, o casuta mica in Iasi, in care locuise familia mea, si figurile unor tigani sclavi ce tremurau dinaintea mamei Gafita, o jupaneasa de casa, in care maica mea avea toata increderea, si dinaintea barbatului ei Gheorghe Ciolacu, un grec de la Hio, ciunt de o mana, si care era vataf. (Vasile Alecsandri)

Niste amazoane in catrinte, care culegeau poame intr-o livada, si care vazandu-ne ca sarim peste un gard si ca inaintam spre ele ca niste zmei, spre a le lua cateva poame, au inceput a ne improsca cu coarne, razand si strigandu-ne: "Nu suguiti, domnilor cu coarnele, ca vi se pot prinde de frunte". Noi am raspuns cu marinimie ca nu suntem insurati. (Vasile Alecsandri)

Ai vrut sa ucizi legea? Mori! Legea te ucide! (Vasile Alecsandri)

Timpul trece, ne despoaie ca un hot si ne lasa suspinand in urma lui; dar singura comoara ce nu ne poate el fura este comoara suvenirulior. (Vasile Alecsandri)

Eu, ori de cate ori aud doina, imi pare ca aud plangand Moldova dupa gloria sa cea veche.
(Vasile Alecsandri)

O limpede picatura de roua reflecta mai mult cer decat pamantul. (Vasile Alecsandri)

Decat o viata moarta, mai bine o moarte vie. (Vasile Alecsandri)

Iar eu merg vesel pe campia inmugurita si ma gandesc de zor la tineretea mea! (Vasile Alecsandri)

Amorul e un zugrav ce are mania sa faca portreturi mincinoase. (Vasile Alecsandri)

Eu sunt vivandiera cu suflet voinicel si drept cartusiera am un polobocel. (Vasile Alecsandri)

Banul este cea mai sigura piatra de incercare a firii omenesti. (Vasile Alecsandri)

Limba este tezaurul cel mai pretios pe care il mostenesc copiii de la parinti, depozitul cel mai sacru lasat de generatiile trecute si care merita sa fie pastrat cu sfintenie de generatiile care-l primesc. (Vasile Alecsandri)

Geniul, ca sa fie complet, trebuie sa aiba suflet de barbat si inima de femeie. (Vasile Alecsandri)

Banul este cea mai sigura piatra de incercare a firii omenesti. (Vasile Alecsandri)

Limba este tezaurul cel mai pretios pe care-l mostenesc copiii de la parinti, depozitul cel mai sacru lasat de generatiile trecute si care merita de a fi pastrat cu sfintenie de generatiile ce-l primesc. (Vasile Alecsandri)

Poeziile noastre poporale compun o avere nationala, demna de a fi scoasa la lumina ca un titlu de glorie pentru natia romana. (Vasile Alecsandri)

Poeziile poporale sint, precum vedem, comori nepretuite, in care putem descoperi icoane vii si poetice. (Vasile Alecsandri)

Pentru a judeca si a pretui meritul unui autor, trebuie sa cunosti bine timpul in care el a scris, gradul de cultura a limbei, in care el a scris, gradul de cultura a limbei, in care a fost indemnat a scrie si dificultatile de tot soiul, prin care geniul sau si-a facut drum, pentru ca sa iasa la lumina. (Vasile Alecsandri)

Citate de Vasile Alecsandri


Aceasta pagina a fost accesata de 12561 ori.
{literal} {/literal} Are you looking for "xe88"? Check out xe88 The passionate experts in this field are ready to answer all of your requests.